Macht is misschien wel het grootste filosofische vraagstuk. Waarom heerst soms de ene gedachte en dan de andere? Waarom geloofden mensen eerst in Goden, toen in de ratio en geloven wij nu in de markt?

Filosoof Foucault leert ons dat je verzetten tegen overheersing vrijheid is. Zolang het financieel-economisch systeem zo velen onderdrukt en onderwaardeert, zullen wij naar verandering moeten blijven streven. Het is logisch dat dit ten koste gaat van bestaande machtsblokken. In de geest van Foucault stel ik dat mensen die strijden voor meer vrijheid de transitie naar een duurzame en solidaire economie zullen realiseren. Vrijheid is dus niet vrijblijvend, maar moet worden veroverd.

 De komende jaren zullen steeds meer mensen inzien dat het huidige geldsysteem onderdrukt; dat de meerderheid constant rente en rendement afdraagt aan de minderheid. Zij werken, de investeerders en spaarders innen. De meerderheid van de mensheid heeft schulden, de minderheid heeft tegoeden. Dit is het resultaat van de kern van ons financieel economisch systeem. Zonder verandering van de basisbeginselen zal de inkomensongelijkheid blijven stijgen.  Het is tijd om te strijden voor economische vrijheid. Ons geldsysteem is geen natuurwet, het is ons niet overkomen, wij hebben er zelf voor gekozen en zijn vrij dit te veranderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s