Sterke speech van Tim Jackson. Eigenlijk zou zijn boek Prosperity without Growth (2010) verplichte kost moeten zijn voor elke econoom, elke politicus, elke beleidsmaker, elke bestuurder, in feite elk mens.  Hij laat goed onderbouwd een ander gedeelte van de waarheid zien. Vreemd genoeg wordt je op de universiteit enkel binnen het dogma van economsiche groei opgeleid.

 In zijn boek en in dit filmpje stelt Jackson terecht dat de huidige visie van sociale vooruitgang, ofwel groei van het Bruto Binnenlands Product, fundamenteel onhoudbaar is. De grote vraag is waarom Rutte, de Jager, Merkel en Obama dit niet inzien. Zij negeren ecologische limieten en riskeren hiermee de toekomst van de mensheid. Is het zo moeilijk om te beseffen dat welvaart zonder groei mogelijk is? Dat BBP groei niet nodig is om gelukkig te zijn?

Er zijn betere alternatieven voorhanden. Een andere richting moet en kan. Het is een kwestie van andere waarden waarderen.