Mervyn King, de gouverneur van de Bank of England, heeft het al eens gezegd:

“Of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Vreemd genoeg blijven de meeste politici en economen trachten om het huidige systeem te repareren; zij zijn niet op zoek naar een beter bank- en geldsysteem en om deze reden ettert de schuldencrisis door. Waarom wordt er door hen nauwelijks gezocht naar een beter systeem? Macht? Belangen?

Gelukkig komen er steeds meer initiatieven die wel op zoek zijn naar echte oplossingen. Een voorbeeld is Positivemoney uit de UK. Hun filmpjes en oplossingen zijn helder, radicaal en pragmatisch. Er is een vrijer, duurzamer en rechtvaardiger geldsysteem mogelijk. Check it!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s