Soms ben ik verbaasd door mijn gebrekkige kennis. Dit gebeurde ook toen ik deze drie documentaires bekeek.

Wist u bijvoorbeeld dat de VS elk jaar meer geld aan het leger besteed, zelfs na de val van de Sovjet-Unie? Kent u de geschiedenis van Guatemala, Chili, Congo, Haïti en Grenada? Kent u The Domino Theory? Weet u wat anarchie van oorsprong inhoudt? Wat imperialisme exact is? Kent u de held Vasali Arkhipov?

Nee, dan moet u zeker kijken. Deze serie zit vol met historische feiten. De beeldkwaliteit kan beter, maar de inhoud is goed. Het blijkt wederom dat de waarheid een proces in wording is. Meerdere meningen (of visies) de waarheid sterker maken, maar zoals de Dalai Lama zegt:

 “The ultimate authority must always rest with the individual’s own reason and critical analysis.”

Dus bekijk deze reeks en oordeel zelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s