Deze slideshow vereist JavaScript.

Wat kunst zo interessant maakt, is dat het je de mogelijkheid biedt de wereld om je heen te onderzoeken. Gisteren bezocht ik een workshop met fotografe Chino Otsuka. Zij onderzoekt haar identiteit met behulp van fotografie. Zelf stelde zij:

“I use myself as a tool, as a guide, to carry the story through.”

Met name deze twee series hebben mij aan het denken gezet. De eerste serie bestaat uit gefrituurde, gekookte en bevroren zelfportretten; in een doka lijkt fotografie op koken…  De tweede serie gaat over verwarring; de beelden zijn gemaakt in een verlaten flat waar zij vroeger geleefd heeft en tien jaar na dato weer terugkwam. Wat Chino’s werk sterk maakt is dat zij op een of andere manier op elke foto ‘te zien’ is. Dit roept vragen op. Haar tentoonstelling is tot en met 9 september te zien in Huis Marseille.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s