Deze slideshow vereist JavaScript.

Volgens de Stichting KijkOnderzoek kijken Nederlanders gemiddeld ruim 3 uur televisie per dag. In de VS kijken kinderen tussen de 8 en 18 maar liefst 4 uur per dag. Per jaar zien zij ongeveer 20.000 reclamespotjes van 30 seconden. Ook Nederlanders worden bedolven onder reclameboodschappen. De invloed van schermen op ons leven is enorm, maar wij hebben een keuze. Wij zijn vrij de televisie uit te zetten.

Tijdens het Ardvanderlinden evenement in Amsterdam schilderde een Argentijns stel “Turn off the TV and live life”. Een briljante quote. Ik heb hun kunstwerk mee naar huis genomen en voor de televisie gezet.

Er zijn genoeg redenen om de televisie uit te zetten: televisie vreet tijd, maakt je gestrest, zet aan tot consumptie, schetst een onrealistisch wereldbeeld, maakt je ongeïnteresseerd, is slecht voor relaties, doet communicatie verminderen, is slecht voor je seksleven, kost geld, kost energie, is verslavend, verspilt kansen, maakt lui, verslechterd je concentratievermogen, geeft je een schuldgevoel en is een van de belangrijkste oorzaken van obesitas. In plaats van passief te kijken, kun je actief zijn, lezen, koken, sporten, kunst maken, vrienden bezoeken, zelf nadenken, etc.

Voor informatie is internet een ideaal medium. Je kunt zelf bepalen wat je wanneer wilt kijken. Steve Jobs (1955 – 2011) zei ooit:

“We think basically you watch television to turn your brain off, and you work on your computer when you want to turn your brain on.” 

Nog een paar quotes:

“If everyone demanded peace instead of another television set, then there’d be peace.” – John Lennon (1940 – 1980)

“When I got my first television set, I stopped caring so much about having close relationships.” – Andy Warhol (1928 – 1987)

En check An American Prayer van Jim Morrison (1943 – 1971): “Do you know we are ruled by TV?” (na 48 sec). Kortom, be free, turn off the TV and live life!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s