Gisteren hebben PDSE-collega John Huige en ik de MEV+ 2013 gepresenteerd in Nieuwspoort en overhandigd aan kamerleden en kandidaat-kamerleden. Pierre Heijnen (PvdA), Esther Ouwehand (PvdD), Miguel Heilbron (GL), Joel Voordewind (CU) en Meta Meijer (SP) hebben de MEV+ 2013 in ontvangst nemen en een reactie geven. Zij hebben allen toegezegd met de MEV+ aan de slag te gaan. Ook CDA, D66 en VVD hebben inmiddels een versie ontvangen.

Wat is de MEV+? De Macro Economische Verkenning plus is een alternatief voor de MEV van het Centraal Planbureau. Binnen dit CPB-document ligt de focus op economische groei, koopkracht en inflatie. Op geld dus. Volgens het Platform geeft de MEV een beperkt beeld van de economie en is het nodig om een MEV plus mondiale duurzaamheid en solidariteit te maken om een volledig beeld te krijgen. Ofwel, het CPB moet andere indicatoren gebruiken om de stand van de economie weer te geven. Pas dan zullen de onderwerpen in de politiek – en de verkiezingsdebatten – veranderen en zal de koers veranderen. Tevens bevat de MEV+ aanbevelingen voor een duurzame en solidaire economie. Business as usual is in onze ogen geen optie meer. Het moet (en kan) radicaal anders. De MEV+ laat zien dat het anders kan, dat de economie ook anders beschreven en geanalyseerd kan worden, uitgaande van principes als duurzaamheid en solidariteit. Dit biedt kansen. Be informed, lees de MEV+. 

De MEV+ is gratis online beschikbaar op de website van PDSE.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s