De onlangs verschenen documentaire For sale: The American Dream van Aljazeera is een aanradar. Het laat beelden zien die main stream media in de Westerse wereld niet vaak tonen. Miljoenen Amerikanen zijn de afgelopen jaren uit hun huis gezet en zeer waarschijnlijk zullen nog velen volgen. Miljoenen huizen staan inmiddels leeg.

Overduidelijk is dat vraag en aanbod niet matchen en dat dit leidt tot schrijnende situaties. Vreemd genoeg wordt dit kapitalistische falen nog steeds ontkent en worden banken gesteund en mensen op straat gezet. In de documentaire betoogt een Amerikaan dat illegaal niet langer de juiste maatstaf is, moreel juist handelen is nodig. Slaven, vrouwen en negers kregen ook pas rechten toen zij opriepen tot moraliteit. De wet sloot hen buiten. Ook anno 2012 is verzet tegen onrecht nodig, anders eindigen grote groepen mensen zonder zoiets basaals als een woonplek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s