Dit is een college dat Herman Wijffels onlangs gaf aan de Lowlands University. In 45 minuten snijdt hij vele onderwerpen aan die te maken hebben met transitie en transformatie. De problemen en de toekomst van de financiële wereld, de economie en de democratie komen aan bod. Wijffels roept aan het eind op tot een nieuwe ethiek. Een uitgebreide relationele ethiek is volgens hem nodig om onze soort te laten overleven; wij moeten voorbij de survival of te fittest. Wijffels raadt iedereen aan zijn of haar innerlijk kompas te gebruiken. Het is een boeiend betoog. Zeker 45 minuten waard. Het kan (en moet) anders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s