Over iets meer dan twee maanden, op 6 november 2012 om precies te zijn, gaan de Amerikanen weer naar de stembus. Zoals altijd spelen dollars een grote rol in de verkiezingsstrijd. Sterker nog, door het grotendeels  opheffen van beperkingen om geld in te zamelen voor campagnes zal er dit jaar naar verwachting zes keer meer geld worden uitgegeven dan in 2008. Wall Street, grote oliebedrijven, miljardairs en vakbonden dragen allemaal hun steentje bij. Bovenstaande Fault Line documentaire met de titel Conventions 2012: The Price of the Party laat zien hoe nauw de Amerikaanse politiek en het Amerikaanse bedrijfsleven met elkaar verbonden zijn. Beide partijen laten zich leiden door het geld.

Anderzijds wordt de roep om radicale verandering ook in de V.S. steeds groter. In The Story of Citizens United v. FEC (onderstaand filmpje) wordt gesteld dat 85% van de Amerikanen vindt dat het bedrijfsleven een te grote invloed heeft op de democratie. Tevens wordt een alternatieve route getoond. Vooralsnog lijken dollars het echter nog te winnen van de democratie.  De grote vraag is wanneer deze vicieuze cirkel van steeds meer dollars wordt doorbroken en werkelijke verandering wordt gerealiseerd. Het moet (en kan) anders. Be part of it. Check de filmpjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s