Gisteren heb ik een college over economie nu en in de toekomst gegeven aan de Academie voor Stedenbouw en Architectuur in Tilburg. Belangrijkste boodschap: Business as usual is geen optie meer. Dit is goed en slecht nieuws. Dit betekent dat we niet op de oude weg door kunnen gaan, maar moeten veranderen. The Great Transition is noodzakelijk, wenselijk en mogelijk. Steeds meer mensen zien dit in en gaan aan de slag.

Om een duurzame samenleving en circulaire economie te bereiken, moet er een hoop veranderen; we dienen onze producten, processen, business modellen, systemen en onze manier van leren te herontwerpen. Genoeg te doen dus. Ook economie, geld en eigendom zullen veranderen. Gelukkig zijn er al veel alternatieven. Zie voor meer info de sheets Economie, nu en in de toekomst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s