Gisteren heb ik een presentatie gegeven in Amersfoort over geld, geldcreatie, banken, financiële markten en  economie. De serie bestaat uit drie avonden en heeft de titel Begrijp er iets van. Hopelijk is dat gisteren een beetje gelukt. In 1,5 uur het bestaande economisch systeem en de alternatieven is vrij veel informatie. Hierbij de sheets. Over twee weken gaan we krantenartikelen bespreken en discussiëren over de onderwerpen. De laatste avond gaat over wat je zelf kunt bijdragen aan verandering.

Voor degenen die meer willen lezen en weten over de besproken onderwerpen, kan ik drie zaken aanraden:

1) Het paper een verkenning van ons geldsysteem geschreven door Helen Toxopeus en Simone Toxopeus.

 2) De website onsgeld.nu

3) De inbreng voor de Commissie Structuur Nederlandse Banken die ik onlangs heb geschreven met Platform DSE-collega Lou Keune.

Voor gevorderden staan hier nog meer tips en links.

munnie

 

Een gedachte over “Begrijp er iets van

 1. Beste Martijn,

  Goed bezig! ik ben zelf al een tijdje bezig en je hebt enige tijd geleden de brief op twitter voorbij zien komen waarbij ik aangaf te stoppen met het betalen van mijn hypotheeklasten. Ik mail je hierbij de brief met daarin alles wat zich de afgelopen 6 maanden heeft afgespeeld. Zoals je kunt zien heb ik NN gedagvaard. Mijn vraag aan jou is de volgende; Zou je mensen willen zoeken die als straks de zaak voor gaat komen mij willen bijstaan. Het spreekt voor zich dat ik zelf het woord zal voeren. Maar het zou wel fijn zijn dat ik niet de enige ben die zijn nek uitsteekt. Enfin ik hoor graag van je! 🙂

  http://www.buijsadvies.nl/samenvatting-betreffende-dagvaarding-nationale-nederlanden-15-mei-2013/

  groet,

  Frank Buijs Amerikaring 34 3823 HT AMERSFOORT

  Op 15-5-2013 16:11, Economie, Filosofie en Kunst schreef: > WordPress.com > Martijn Jeroen van der Linden posted: “Gisteren heb ik een presentatie > gegeven in Amersfoort over geld, geldcreatie, banken, financiële > markten en economie. De serie bestaat uit drie avonden en heeft de > titel Begrijp er iets van. Hopelijk is dat gisteren een beetje gelukt. > In 1,5 uur het best” >

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s