Het essay De kunst van geldscheppen heb ik afgelopen jaar in verschillende fasen geschreven. Het afronden was een worsteling. Maanden heeft het geduurd. Telkens weer ontdekte ik nieuwe informatie en leerde ik meer over het geldsysteem. Ook werd ik geconfronteerd met mijn beperkte schrijftalent. Nu heb ik besloten dit essay te publiceren. Het wordt namelijk niet meer beter. Met De kunst van geldscheppen wil ik het debat over de crisis in het bijzonder en economie in het algemeen verbreden en onze kennis van geld en schuld actualiseren. Commentaar is uiteraard van harte welkom (contact). De ontwikkeling van kennis is immers een gezamenlijk proces. Ons denken gaat voort.

Geld V

5 gedachten over “De kunst van geldscheppen

  1. Grappig Martijn Jeroen. Je hebt je door hetzelfde laten inspireren als ik. Alleen heb ik het dit keer (schrijf namelijk ook graag) omgezet omgezet in een kunstwerk, ipv tekst. Het werk heet: Kleinood. Ik kan je foto mailen als je wilt. 5 oktober hangt het (met aantal
    andere werken) in Kringloop Leerdam en op de kunstvierdaagse wordt het object geveild. Je tekst ga ik lezen! Gr Chantal

  2. Hoi Martijn, ziet er goed uit! Als sociaal psycholoog ontgaat het mij aan kennis om dit goed te kunnen begrijpen. Wat ik wel kan begrijpen is dat het alleenrecht van geldschepping overlaten aan private partijen schaduwkanten heeft en terecht ter discussie wordt gesteld! Succes! Groet, Michiel Hobbelt

    1. Dank Michiel. Geldschepping is mijn inziens een sociaal en politiek onderwerp. Dus, denk aub mee! Het is belangrijk dat meer mensen met verschillende achtergronden nadenken over geld(creatie). Geld is en blijft een sociaal construct. Verschillende analyses en ideeën zullen leiden tot een beter systeem. Spreek je binnenkort. Groet Martijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s